Android Tarayıcıları

Android Tarayıcıları


Android Tarayıcılar
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere android telefonlarda bulunan tarayıcılardan bahsedeceğim. Öncelikle tarayıcılarla bilgisayarlarda karşılaştığımızı ve bu tarayıcıların bilgisayarda birçok çeşidinin yani farklı geliştiricilerin geliştirdiği tarayıcıların bulunduğunu hatırlıyoruz. Bilgisayarda bazı tarayıcılar çok yavaş iken bazı tarayıcılar ise tabiri caiz ise uçuyor. Bilgisayarlarda tanıştığımız bu tarayıcılar artık android cihazların yaygınlaşması ile birlikte telefonlarda da bir hayli konuşulur hale geldi. Android telefonlarda internet bulunduğu sürece tarayıcılara işimiz düşüyor.Öncelikle telefonların içerisinde gelen tarayıcılardan bahsedelim. Bu tarayıcılar firmanın stock rom içerisine koyduğu orijinal olarak gelen tarayıcıdır. Stock ROM'un ne olduğunu bilmeyenler için bu yazıya tıklayın. Android 2.3 sürümü ve önceki sürümlerde hatta Android 4.0 ICS sürümünde telefonun kendi içerisinde gelen tarayıcılarda inceleme yapan kişiler bu konuya yani telefonun tarayıcısının hızlı veya yavaş olması ya da tarayıcının arayüzü gibi konulara çok değiniyorlardı fakat Android 4.1 sürümü ve üst sürüm telefonlarda bu konu neredeyse ortadan kalkmış durumda. Editörlerin yaptığı telefon incelemelerinde, artık tarayıcılar telefonun işlemci, ram gibi özelliklerine yani donanımına çok iyi uyarlandığı ve gelişen teknoloji sonucunda telefonlarda kullanılan donanımın artık tarayıcı konusunda bize hemen hemen mükemmel sonuçlar vermeye başladı. Firmaların amiral gemi dediğimiz yani en yeni ve firmayı taşıyan telefonları günümüzde tarayıcı performansları oldukça iyi ve hemen hemen her kullanıcıyı tatmin edebilecek seviyede. Fakat yukarıda bahsettiğim gibi Android 2.3 sürümü ve daha alt sürümlere sahip telefonlarda bu orijinal tarayıcı meselesi oldukça sıkıntılıydı. Bazen takılıyor, bazen hiç açılmıyor. Bu telefonlar için veya da sürümü Android 4.0 ICS üzeri olan telefonlarda yazılım sıkıntısı çeken cihazlarda da tarayıcı düzgün çalışmıyor veya yavaş çalışıyor. Bunun da bir çözüm yöntemi olmalı değil mi? Elbette var, bunu Android geliştiricilerinden Google çözüyor.Bunları şöyle sıralayalım.

1.Google Chrome Tarayıcı: Bu çözümlerden birisi Google'ın Chrome Tarayıcısı, Google Chrome'u anlatmaya gerek yok galiba. Hepimizin bilgisayarlardan tanıdığımız bu tarayıcı Android telefonlarda da bizi yeterince tatmin ediyor.

İNDİR:
İndirmek için buraya tıklayın.
Dilerseniz telefonunuzdan Android Google Play marketten indirebilirsiniz.

2.Dolphin Browser: Bu tarayıcı da kendi kullandığım ve çok beğendiğim bir tarayıcı, arayüzü oldukça kullanışlı ve basit. Ama çok işimize yarıyor, hız olarak da Chrome'dan kalır yanı yok. Çok kullanışlı hızlı bir tarayıcı.

İNDİR:
İndirmek için buraya tıklayın.
Dilerseniz telefonunuzdan Android Google Play marketten indirebilirsiniz.

Bu yazımda sizlere Android Tarayıcılar hakkında bilgi vermeye çalıştım, bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder