Ücretsiz En İyi 4 Android Launcher

Ücretsiz En İyi 4 Android Launcher


Android Launcher
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere piyasada bulunan ücretsiz en iyi 4 launcher paylaşacağım ve açıklamaya çalışacağım. Öncelikle Launcher ile ilgili açıkça biraz açıklama yapayım. Launcher telefonunuzda herhangi bir kök dosya erişimi yani root (bkz:root) istemeden telefonunuza gerek ücretli gerek ücretsiz şekilde yükleyip kullanabileceğiniz, telefonunuzda launcher a bağlı olarak kendine has arayüz seçenekleri sunan bir android için hazırlanmış uygulamadır. Diğer uygulamalardan farkı yoktur. Telefonumuzda arayüzünde değişiklik yapmamızı sağlayarak daha güzel bir görünüme kavuşturabilir veya arayüz seçeneklerinde ve içerisinde gezinirken bu gezintiyi daha hızlı hale getirebiliriz. Tabi ki bu uygulamadan uygulamaya değişebileceği gibi, telefondan telefona da değişebilir. Ben de bugün sizlere kendim daha önceden kullandığım ve memnun kaldığım launcherleri sizlerle paylaşacağım. Kısaca Android telefonlarda arayüz değişikliği sağlayan  ve ayrı bir parantez açacak olursak, kök dosya erişimi istemeden normal, standart bir uygulama gibi telefonumuza yükleyip kullanabileceğimiz Android için düzenlenmiş, arayüz seçenekleri sunan uygulamalar olarak nitelendirebiliriz. Yazımı fazla uzatmadan anlatmaya başlayayım. 

1. Apex Launcher: 
Apex Launcher, Android telefonlarda daha doğrusu Android'in standart arayüzüne çok benzeyen neredeyse aynısı diyebileceğimiz, güzel hızlı ve sade bir launcher. Google Play üzerinde ücretsiz olması da ayrı bir güzel. Ben daha önce gerek kullandığım romlarda (bkz:rom) gerekse kendim özellikle kurarak üzerinde uzun süre testler yaptığım sağlam bir launcher. Tavsiye ederim, hoşunuza gitmeyeceği tek nokta görselliği olacaktır fakat hızı sizi tatmin edecek.

İNDİR:
Apex Launcher indirmek için buraya tıklayın.

2. Next Launcher 3D Shell Lite:
Açıkçası Next Launcher'in bu sürümünü daha önce kurup denemedim fakat daha eski sürümlerini bizzat denedim ve görsellik olarak çok çok beğendiğimi söyleyebilirim. Dilediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve kullanıp hazırladığınız temaların yedeğini de alabiliyorsunuz. Bu sayede telefonunuzu sıfırladığınızda veya uygulamayı silip tekrar kurduğunuzda bu yedeği kurarak temanızı kullanabiliyorsunuz. Next Launcher hız olarak iyi fakat Apex Launcher burada öne geçiyor fakat görsel açıdan ve özelliştirilebilirlik bakımından tercih edilmesi gereken bir Launcher.Tavsiye ettiğim Launcherler arasında yer alıyor, deneyebilirsiniz.

İNDİR:
Next Launcher 3D Shell Lite indirmek için buraya tıklayın.

3. Nova Launcher:
Nova benim en sık kullandığım Launcher. Apex Launcher ile yarışabileceğini düşündüğüm tek Launcher ve bazen daha iyi olduğunu düşünüyorum. Birçok romda da kullanılan bu ücretsiz launcher hız bakımından çok iyi. Denenmesi gereken bir Launcher. Bu launcher hakkında söylenecek çok şey yok aslında indirip telefonunuza yüklemeniz yeterli.

İNDİR:
Nova Launcher indirmek için buraya tıklayın.

4. GO Launcher EX:
Efsane bir Launcher olan GO Launcher ise özellik bakımından oldukça zengin. Her türlü kişiselleştirebiliyor ve genel ayarlarının çoğunu değiştirebiliyorsunuz. Hız olarak da pek değinmek istemiyorum yukarda bahsettiğim Apex ve Nova Launcherden sonra bu biraz yavaş kalacaktır. Fakat görsellik anlamında ve kişiselleştirme bakımından çok ileri ve güzel bir Launcher. Diğer bazı Launcherler gibi tema desteği sunarak gerek ücretli gerek ücretsiz temaları sizin kullanımınıza açıyor.

İNDİR:
GO Launcher EX indirmek için buraya tıklayın.

Arkadaşlar sizlere bu yazımda Android telefonlarınızın arayüzünü özelleştirebilmeniz için, 4 adet Launcher önerdim. Dilediğinizi seçip faydalanabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder