Android Video Oynatıcısı MX Player

Android Video Oynatıcısı MX Player


Android Video Oynatıcısı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere efsane bir Android Video Player yani Android telefonlarda tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi videoları oynatmak için kullanılan uygulamalardan birkaçını tanıtıp, tavsiye edeceğim. Öncelikle bu neden gerekli? ve bizim işimize yarar mı? Bu sorulara cevap verelim. Android telefonlarda Video oynatıcılar bizim için her telefonda olmasa da önemlidir. Çünkü bazı telefonlar (donanımı ve Android sürümü düşük olan) .flv, .mp4, .avi uzantılı videoları açamayabiliyor bu durumda bizler de 3.parti uygulama dediğimiz geliştiriciler tarafından hazırlanan ve birçok telefon için uyumlu uygulamalara yöneliyoruz. Yani eğer telefonunuzun donanım eski ise ve bu tür videolar oynatamıyorsa bu yazıdan çok faydalanacaksınız demektir. İlk sorumuzun cevabını bu şekilde verdikten sonra ikinci sorumuza geçelim. Bu uygulamalar bizim işimize yarar mı veya bizim telefonlarımıza herhangi bir zararı olur mu? Bu tür uygulamalarda genelde sahte veya tam sürüm denilerek piyasaya sürülen uygulamalar sizin hesaplarınıza erişebilir veya girdiğiniz şifreleri öğrenebilir. Bu yüzden Google Play Market içerisindeki uygulamalar sizler için daha güvenilir olabilir. Dışarıdan indirmediğiniz sürece bu tür uygulamalar sizin telefonlarınıza zarar vermeyecektir. Bir diğer soru ise, bu uygulamalar telefonlarımızın donanımını ve özelliklerini göz önünde bulundurduğumuz zaman ve güvenilir olduğunu bilip kullandığımız sürece bizim işimize yarayacaktır. Yazımın sonunda vereceğim linkten bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebileceksiniz. Kullanımı hakkında da bilgi vermek istiyorum. Kullanımı için Google Play Marketten indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, uygulamayı menünüzde veya telefonunuzun ana ekranında bulup tıklamak. Çünkü çok sade, hoş ve basit bir arayüze sahip. Aradığınız her şeyi kolayca bulabileceksiniz. Sıkıntı veya sorunlarınız için yorum yapabilirsiniz. Kısaca kullanımına da değinelim.

İNDİR:
MX Player indirmek için buraya tıklayın.

KULLANIMI:

1. Ses Açma/Ses Kısma:
Arkadaşlar ses açmak veya ses kısmak için uygulama açıkken elinizi sağ tarafta aşağı yukarı kaydırmanız yeterli.


Ses Açma/Kısma

2. İleri/Geri Sarma:
Video açıkken elinizi uygulamanın alt kısmında ileri geri kaydırmanız yeterli.



İleri/Geri Sarma

3. Parlaklık Arıtma/Azaltma:
Video açıkken elinizi uygulamanın sol tarafında aşağı yukarı kaydırmanız yeterli.




Parlaklık Artırma/Azaltma

4. Videoyu Çevirme (Yatay/Dikey):
Video açıkken sol üstte bulunan telefon simgesine tıklamanız yeterli.




Videoyu Çevirme


5. Ekran Küçültme/Büyültme:
Video açıkken iki parmağınızı çapraz şekilde zıt yönlere doğru kaydırmanız yeterli. Kısaca ismi Pinch to Zoom. 




Videoyu Büyültme/Küçültme

6. Görüntüyü Kilitleme:
En güzel özelliği ise, film veya video izlerken telefona elinizin çarpıp ileri sarması veya geri sarması veya sesin kısılması gibi durumları önleyen o anki ekranı koruyon bir kilit özelliği.Bunun için ekrana bir kez tıklayıp çıkan simgelerden sol en alttakine tıklamanız.




Ekranı Kilitle

7. Bir Hatanın Çözümü:
Videoda ses var görüntü yok veya farklı bir sorunla karşılaştıysanız Mx Player'in çözücülerinden birini deneyebilirsiniz. Bunlar Yazılımsal ve Donanımsal olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bunun için ekrana bir kez tıkladıktan sonra sağ üstte çıkan Donanım veya Yazılım yazısına tıklamak.



Mx Player Sorun Çözümü



Arkadaşlar bu yazımda sizlere kullandığım ve çok beğendiğim bir video oynatıcısı olan MX Player tanıtmaya ve kullanımını anlatmaya çalıştım. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.



1 yorum: