Piyasadaki Ucuz Tabletler

Piyasadaki Ucuz Tabletler Hakkında


Tablet satan kimse
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere piyasada bulunan Android olarak nitelendirilen ve fiyatı diğer tabletlere göre oldukça uygun olan bu tabletler hakkında kısa ve öz bir yazı yazacağım. Bu tabletleri bazı TV kanallarında reklam yaparak satmaya çalışıyorlar.Bu tabletlerden izlediğim incelemeler, elime geçen bir tablet üzerine şöyle açıklayabilirim,

ANDROİD SÜRÜM:
Öncelikle bu tabletlerin Android işletim sistemine sahip olup olmadığını bilmek gerekiyor. Satıcıya sorduğunuz zaman sizlere Android 4.0 hatta üzeri bir sürüme sahip olduğunu söylerler. Yalan söylemiyorlar tabi ki o tabletler Android işletim sistemine sahip, hepsi olmasa da en azından birçoğu öyle. 

TABLET SAĞLAMLIĞI:
Peki bu tabletlerin ekranlarında Gorilla Glass (bkz:Gorilla Glass Nedir?) mevcut mudur acaba? diye sorduğunuzda sorunun cevabını veremeyebilirler. Büyük ihtimalle standart bir koruma camı bulunuyor.  Yani yere düşürme lüksünüz yok. 

PİL PERFORMANSI:
Bir diğer değinilmesi gereken önemli konu ise pil performansı, pil performansını şöyle açıklayayım. Eğer telefonu şarja takıp dolduktan sonra süs olarak kaldıracaksanız tam size göre. Fakat kaldırmayacak akşama kadar oyun oynayacaksanız, oynayamayacaksınız demektir. Çünkü şarjı 3-4 saat anca gidiyor en azından benim test ettiğim tablette öyleydi. 

ARAYÜZ/MENÜ GEÇİŞLERİ:
Daha başka bir onu arayüz sıkıntısı. Menülerdeki geçişler insanı deli eden cinsten. Donuyormuş gibi yapıp, donmadan geçiyor bir türlü çözebilmiş değilim. 

KAMERA PERFORMANSI:
Yıllar öncesinde satılan hiçbir özelliği bulunmayan fakat kameraya sahip olan telefonları hatırlıyorsunuzdur. Bu telefonlarda VGA kamera bulunuyordu. Kalitesi ve lensleri berbat bir kameraya sahip, kamerası yok da diyebiliriz.

WİFİ PERFORMANSI:
Kablosuz performansında değinecek olursak sanki diğerlerine göre daha az sıkıntısı olan bir konu. Çünkü fazla kesintiye uğramadım, rahatsız etmedi yani beklediğim oranda bir performans verdi. Bu konuda çok kötü değil gibi geldi. 

TARAYICI PERFORMANSI:
Burada şöyle bir sonuca vardım. Elimdeki tabletle internette gezinmedim fakat, bu yazımda bahsettiğim eski (Android 2.3 ve daha altı) telefonlardaki tarayıcılarla aynı düzeyde olduğu söylenebilir.

OYUN PERFORMANSI:
Oyun oynatma konusunda grafik işlemci birimine bakılması gerekiyor fakat hiç bakma gereksinimi duymadım. Çünkü telefona ağır bir oyun kurmayı denememişlerdi bile. Google Play Market içerisindeki küçük boyutlu oyunları açıyor oynatıyor ara sıra şişiyor o civarlarda.


Arkadaşlar kısaca aklımda kalan özellikleri bu şekildeydi özet olarak sizlere şunu söylemeye çalışıyorum. Bu TV kanallarında çıkan tablet/telefonlara itibar etmemeniz ve bunu tanıdık eş dosta bildirmeniz. Her ne kadar bilinçli olsak da bilmeyen dedelerimiz, ninelerimiz hediye olarak almak istiyor uyarılım lütfen. Bu yazımda sizlere TV kanallarında satılan tablet/telefonlar hakkında bilgi vermeye çalıştım bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder